t-box

T-box je spremnik osmišljen i dizajniran u Humani Zagreb, a za nas ga proizvodi jedna hrvatska tvrtka. Oblika je majice kratkih rukava što simbolizira odjeću koju u njega treba odlagati. Uz njega ide senzor koji se nalazi u unutrašnjosti i prati do koje je razine spremnik pun te web aplikacija koja prikazuje koliko je koji spremnik napunjen. Ovo olakšava odlaganje viškova odjeće jer ljudi znaju kad ih mogu odnijeti, a nama pomaže u planiranju vremena i ruta pražnjenja. Spremnik može doći i bez senzora i aplikacije. Lagan je i na kotačićima, pa je lako njime upravljati i pomicati ga. Uz pomoć kočnica ga se zablokira na mjestu gdje treba stajati pa se onda više ne može pomicati.

Spremnici su dosad postavljani uglavnom po osnovnim i srednjim školama, a u tome su nam pomagali naši sponzori i partneri. Njihovo ime i ime projekta po želji može biti istaknuto na prednjoj strani spremnika. Također je pogodan za postavljanje u veće privatne tvrtke, udruge, gradske i državne institucije itd.

Ukoliko biste htjeli postaviti ovaj spremnik u svojoj instituciji i pomoći nam u našoj misiji za čišći okoliš i humanije društvo molimo da nam se javite. U njega će Vaši zaposlenici i suradnici moći odložiti svoje viškove odjeće i tekstila koji će onda kod nas biti maksimalno iskorišteni. Pritom pomažete smanjiti količinu otpada i potičete zapošljavanje osoba s invaliditetom. Uz postavljanje spremnika nudimo prezentacije i savjetovanje o održivosti.

Također, postoji opcija postavljanja spremnika preko suradnje putem kvotnih ugovora što za Vašu tvrtku ne predstavlja dodatan trošak jer se sredstva samo preusmjeravaju iz državnog proračuna našoj zadruzi. Takve ugovore mogu potpisati tvrtke i institucije s barem 20 zaposlenih koje nisu uspjele zaposliti osobe s invaliditetom.