o nama

Humana Zagreb je neprofitna socijalna zadruga koja ima zaposleno više od 50% osoba s invaliditetom. Glavni razlog postojanja organizacije je zapošljavanje ranjivih osoba koje kroz angažman u Humani Zagreb ostvaruju temeljnu ljudsku potrebu za radom, financijskom neovisnošću i samopoštovanjem. Istovremeno, kroz ponovnu upotrebu stotinjak tona odjeće, tekstila i potrepština godišnje djelujemo povoljno na okoliš u kojem živimo. Iako smo neprofitni (100% dobiti reinvestira se u organizaciju), poslujemo na tržištu kao i ostali gospodarski subjekti. Prihod od projekata s partnerskim organizacijama i prodaje robe usmjeravamo na tekuće troškove zaposlenika, zakupa i održavanja.

U našem radu nam pomažu naši suradnici i partneri. To su Zelena akcija, Zadruga za etično financiranje, Martinov plašt i CO2cut. Uz njih, surađujemo i na raznim projektima s korporativnim klijentima poput Adidasa, M Sana, Ine itd.

Naše poslovanje podijeljeno je u nekoliko glavnih segmenata:

TRGOVINA

Humana Zagreb dio prodaje obavlja s veleprodajnim kupcima, a dio putem maloprodaje u dućanu u zagrebačkoj Dubravi.

Veleprodajni kupci kod nas nabavljaju specijaliziranu robu koju koriste u vlastitom poslovanju. To su primjerice pamuk koji se reže u industrijske krpe, brendirana ili vintage odjeća koju prodaju u vlastitim prodavaonicama, odjeća koja se koristi u kazališnim ili filmskim scenografijama itd.

PROIZVODNJA

Dvije su glavne grupe proizvoda koje izrađujemo u suradnji s našim partnerima.

Prva su vrećice i slični proizvodi. Uz njih imamo i mogućnost izrade raznih tekstilnih proizvoda po narudžbi.   

Naš drugi glavni proizvod je pametni kontejner za tekstil T-box. Humana Zagreb je dizajnirala T-box, a proizvodimo ga uz pomoć partnera. T-box sadrži senzor i dolazi s aplikacijom koja prati njegovu napunjenost. 

PROJEKTI ODRŽIVOG RAZVOJA

Ključan dio našeg poslovanja su projekti održivog razvoja koje radimo s korporativnim partnerima. Neki od primjera su ponovna upotreba tekstilnih viškova velikih modnih tvrtki, upcycling, postavljanje pametnih spremnika i držanje edukacija o važnosti ekologije u osnovnim školama itd.

SAVJETOVANJE

Zainteresiranim subjektima nudimo mogućnost savjetovanja i pomaganja u dostizanju ciljeva održivog razvoja. S obzirom na naše, ali i pojedinačna višegodišnja iskustva naših zaposlenika u socijalnom, ekološkom i održivom poslovanju možemo ponuditi različita custom-made rješenja i projekte. Uz to, koristeći procedure za izračun ugljičnog otiska, u suradnji s tvrtkom CO2cut izračunavamo okolišni i CO2 otisak partnerskim tvrtkama, događanjima, konferencijama i sl. Pozivamo sve zainteresirane da nam se bez ikakve obveze jave.